دات نت نیوک
X
تاریخ انتشار: چهارشنبه 23 بهمن 1398
هش ریت (HashRate) یا قدرت هش چیست؟

  هش ریت (HashRate) یا قدرت هش چیست؟

امتیاز: Article Rating

 

هش ریت (HashRate) یا هش پاور (Hash Power) معیاری برای اندازه‌گیری عملکرد یک دستگاه ماینر است. به عبارت دیگر هش ریت، میزان سرعتی که یک ماینر موفق به حل هش‌ می‌شود تا پاداش دریافت کند را نشان می‌دهد. در روند استخراج بیت کوین، بلاک‌های حاوی تراکنش‌های تاییدشده، پیش از اضافه شدن به بلاک چین می‌بایست هش شوند. به روند هش شدن بلاک‌ها نیز هشینگ (Hashing) می گویند.

نرخ یا قدرت هش، یک واحد اندازی گیری است که معین می‌کند شبکه ارزهای دیجیتال برای کارکرد دائمی خود، چه میزان قدرت مصرف می‌کند.

نرخ هش (هش ریت) به این معناست که چه تعداد عملیات هشینگ در فرآیند استخراج در حال انجام است .

 

تعریف نرخ هش

نرخ هش به زبان ساده سرعتی است که دستگاه‌های استخراج کننده بر اساس آن عمل می‌کنند. استخراج رمز ارز ها به معنی پیدا کردن بلاک‌ها از طریق محاسبات پیچیده است. این بلاک‌ها شبیه معماهای ریاضی هستند. دستگاه‌های استخراج باید در هر ثانیه هزاران و حتی میلیون‌ها حدس بزنند تا جواب صحیح را برای حل مسئله‌ بلاک پیدا کنند. به عبارت دیگر، ماینرها برای استخراج مفید بلاک‌ها باید سربرگ بلاک را به شکلی برابر یا نزدیک با هدف هش کنند.

هدف با هر تغییر در میزان دشواری استخراج تغییر می‌کند. ماینرها برای دستیابی به یک هش (یا هدف) خاص باید سربرگ برخی از بلاک‌ها را عوض کنند؛ این کار به نانس (Nonce) مشهور است.

 هر نانس با صفر شروع شده و برای رسیدن به هش (یا هدفِ) لازم هر بار تغییر می‌کند. با توجه به این که تغییرات نانس یک جور بازی شانس و احتمال است، احتمال دستیابی به هش (یا هدفِ) مذکور خیلی کم است. بنابراین ماینرها با تغییر دادن نانس سعی می‌کنند تلاش‌های بیشتری انجام دهند. تعداد تلاش‌هایی که هر ماینر در هر ثانیه انجام می‌دهد با عنوان نرخ هش یا توان هش شناخته می‌شود.

 

رابطه بین هش ریت، سودآوری ماینر و سختی استخراج

هش ریت، سودآوری ماینر و سختی استخراج از چند طریق به هم وابسته اند. برای مثال بیت کوین را در نظر می‌گیریم. هربار که سختی شبکه بیت کوین افزایش می‌یابد، هش ریت نیز زیاد می‌شود و به دنبال آن، ماینر ۱۲.۵ بیت کوین BTC و کارمزد تراکنش را به دست می‌آورد. تعداد ماینرها در شبکه بیت کوین، سختی را افزایش می‌دهد زیرا ماینر باید حدس های بیشتری در ثانیه محاسبه کند.

بنابراین هر چه دستگاه شما از هش ریت بیشتری برخوردار باشد، شانس شما نیز برای بدست آوردن پاداش بیشتر خواهد بود و همین موضوع سبب می شود تا ماینرهای ارزهای رمزپایه، همواره به دنبال دستگاه هایی با نرخ هش بیشتر باشند.

 

به یاد داشته باشید که نرخ و قدرت هش، مخصوص به بیت کوین نیستند و اصطلاحاتی کلی درزمینه ارزهای دیجیتال به‌حساب می‌آیند. این مفهوم در ارتباط با تمامی ارزهای دیجیتالی که از پروتکل اثبات کار استفاده می‌کنند، وجود دارد و هدف از نام بردن بیت کوین در این مقاله، فقط و فقط همه‌گیر بودن این ارز دیجیتال است.
 

 

اندازه گیری نرخ هش و واحد آن

اندازه گیری نرخ هش و واحد آن هش ریت بر اساس هش بر ثانیه (h/s) محاسبه می‌شود. بسته به تعداد هش‌ها واحدهای دیگری چون مگا، گیگا و ترا نیز وجود دارد. برای مثال، دستگاهی با سرعت ۶۰ هش بر ثانیه در حین حل مسئله‌ی بلاک در هر ثانیه ۶۰ حدس می‌زند. از کیلوهش (KH/s) برای ۱٫۰۰۰ هش، مگاهش (MH/s) برای ۱٫۰۰۰ کیلوهش، تراهش (TH/s) برای ۱٫۰۰۰ مگاهش و پتاهش (PH/s) برای ۱٫۰۰۰ تراهش استفاده می‌شود. دستگاه‌های مختلفی که برای استخراج رمز ارزهای مختلف به کار می‌روند، هش‌های متفاوتی دارند. برای نمونه، هش ریت دستگاهی که برای استخراج بیت کوین استفاده می‌شود با دستگاهی که برای اتریوم استفاده می‌شود، متفاوت است. این موضوع به وسیله‌ الگوریتم‌های مختلفی تعریف می‌شود که توسط ارزهای رمزنگاری شده‌ گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، چون میزان مصرف حافظه و توان پردازشی در رمز ارزهای مختلف یکسان نیست.



 

اشتراک گذاری
تصاویر
  • هش ریت (HashRate) یا قدرت هش چیست؟
ثبت امتیاز